(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Koprová omáčka (bez masa)
Potřebné ingredience
lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr
Postup přípravy
Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.
Použít lze také kopr sterilizovaný, ten doporučuji propláchnout, aby omáčka nebyla moc kyselá.
Použít lze také kopr sterilizovaný, ten doporučuji propláchnout, aby omáčka nebyla moc kyselá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kimby
(upraveno)
18. 11. 2013, 17:59
Děkuji za receptík, vařila jsem dle vás a byla (je) výborná! Určitě dodejte k receptíku fotečku